MiYOSMART

De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen.

Door het sterk stijgende aantal kinderen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, zijn HOYA en de Polytechnische Universiteit van Hongkong een samenwerking aangegaan. Met hun kennis van zichtcorrectie hebben de onderzoekers de D.I.M.S.- technology ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden afgeremd. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd¹ ten opzichte van de groep dragers van standaard enkelvoudige brillenglazen.

Bijziendheid is wereldwijd een groeiend probleem.

Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen² doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door en ook erfelijke, gedragsgerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

Meerdere factoren hebben dus invloed op de ontwikkeling van het oog. Dat geldt ook voor de mate waarin de stijging van de sterkte kan worden afgeremd. Er zijn verschillende effectieve behandelingen voor het afremmen van de groei van bijziendheid. De resultaten kunnen verschillen per kind. Voor ieder kind zou er dan ook individueel gekeken moeten worden welke behandeling het beste past.

Hoe werkt D.I.M.S.-technologie?

Uit wetenschappelijk onderzoek, door de Polytechnische Universiteit van Hongkong, is gebleken dat de toename van bijziendheid kan worden afgeremd door gelijktijdig scherp zicht te bieden én een zogenaamde constante myope defocus te creëren.

Het MiYOSMART brillenglas is in basis een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde bijna 400 kleine defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte.

MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van de bijziendheid af te remmen. Het is een veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen.

MiYOSMART brillenglazen zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Aandacht voor de gezondheid van je kind.

Volg de 20-20-2 regel
Houd na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een pauze van 20 seconden om veraf te kijken. Ga lekker naar buiten, want 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen.

Juiste werkomstandigheden
Besteed aandacht aan verantwoorde werkomstandigheden, zoals de juiste verlichting, houding en de aanbevolen werkafstand (meer dan 30 cm). Dit is heel belangrijk om de ogen gezond te houden tijdens werken op korte afstand.

1) Holden B.A., Fricke T.R., Wilson D.A., Jong M., Naidoo K.S., Sankaridurg P., Wong T.Y., Naduvilath T.J., Resniko_ S. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. American Academy of Ophthalmology. 05/2016, vol.123, no. 5, p.1036–1042. https://doi. org/10.1016/j.ophtha.2016.01.006.

2) Huang H-M, Chang DS-T, Wu P-C. The Association between Near Work Activities and Myopia in Children —A Systematic Review and Meta-Analysis. 2015. PLoS ONE 10(10): e0140419. https://doi. org/10.1371/journal.pone.0140419.
 
 
EFFECTIEF: bewezen D.I.M.S.-technologie.
GEMAK: eenvoudig te reiningen coating.

VEILIG: schokbestendig glasmateriaal met UV-bescherming

SPECIALE BRILLENGLAZEN – ENKELVOUDIG – MiYOSMART

Scroll Up

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.