Optometrie

OVN-logo-white

Zorg voor ooggezondheid

Vakkundig

Met de zorg voor je ogen wil je natuurlijk geen enkel risico nemen. Daarom is het goed om te weten dat niemand zich zomaar optometrist mag noemen. De titel van optometrist is wettelijk beschermd.

De optometrist kijkt verder

Gezonde ogen zijn ontzettend belangrijk in ons dagelijkse functioneren. Toch kan iedereen te maken krijgen met oogklachten of verminderd zien. Zeker als je ouder wordt. Ook lopen sommige mensen extra risico op het ontwikkelen van een oogziekte, bijvoorbeeld als deze in hun familie voorkomt. Door dit vroegtijdig te signaleren, kun je de gevolgen zoveel mogelijk beperken. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat bij meer dan de helft van de mensen met een visuele beperking in Nederland, deze beperking met een tijdige interventie goed te voorkomen was geweest of goed te behandelen. Ga daarom op tijd naar de optometrist.

Fixatie Disparatie

Uw ogen worden bij ons standaard nauwkeurig onderzocht op refractie(sterkte)afwijking, gezichtsveld, en oogdruk.

Tevens wordt gecontroleerd of uw ogen goed samenwerken. Indien er sprake is van matige samenwerking van beide ogen kan er sprake zijn van Fixatie disparatie (FD).

Bij matig binoculair zicht is er wel sprake van dieptezien en normaal scherp zicht, maar het kost het lichaam heel veel onnodige energie om het beeld juist waar te nemen. Omdat in het centrum de beelden niet exact op elkaar liggen gaat het beeld bewegen en heeft men een “onrustig” en beperkt zijdelings zicht. Verder kan er sprake zijn van o.a. leesproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, branderige ogen en concentratiegebrek.

Fixatie disparatie wordt gemeten met de Polatest volgens de MKH methode.Indien er sprake is van fixatie disparatie kan de optometrist met prismatische correcties het beeld weer recht en stabiel te krijgen. 

The next step in oogonderzoeken

Met het oogonderzoek van de EasyScan kan eenvoudig oogaandoeningen gedetecteerd worden zoals bijvoorbeeld AMD (Leeftijdsgerelateerde Macula Degeneratie), diabetische retinopathie en glaucoom. Niet alleen stelt deze technologie ons in staat om dergelijke afwijkingen in een heel vroeg stadium te detecteren, dit gebeurd tevens middels een klantvriendelijke ervaring.

Zonder te druppelen

Werkt met zeer kleine pupillen:
De EasyScan kan door kleine pupillen
(tot een diameter van 1,5 mm) een scan maken.

Scroll Up

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.