Heren monturen

Een bril is één van de meest gezichtsbepalendste mode accessoires

Een mooi montuur maakt uw outfit 100% compleet. Het is verstandig rekening te houden met de vorm van je gezicht. Wij adviseren u graag welke vorm perfect bij uw gezicht past. De balans van contouren en gezicht is belangrijk.  Natuurlijk speelt persoonlijke smaak ook een hele grote rol. Wat wil je uitstralen? Hoe wil je overkomen?

Ronde brillen

Ronde brillen zullen altijd in blijven, en ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Het is niet gek dat ze nog zo geliefd zijn, want ze staan natuurlijk ook prachtig. Een (panto)rond montuur geeft je look een gewiekste, maar ook uitdagende draai. Ronde brillen zijn er ook in allerlei soorten en maten. Van retro tot modern, van doorzichtig tot felgekleurd en van bescheiden tot omvangrijk. Voor iedereen zit er wel een perfecte bij.

Metalen monturen

Als laatste trend in brillen  zie je ongetwijfeld veel metaal “gekleurde” brillen. Dit is een innovatieve  stijl, die ontzettend modieus en chic staat. Een metalen montuur is een opkomende look, die je nu misschien nog niet op iedere hoek van de straat ziet, maar wat ongetwijfeld een populaire brilstijl gaat worden. Dus wil jij in 2019 alvast iedereen voor zijn, met één van de meest hippe trends, probeer dan eens een metalen bril.

Kleurrijke brillen

Maar ook gekleurde brillen zijn dit jaar nog lang niet uit de mode! Een kleurrijke bril staat ontzettend vrolijk en straalt al heel snel een gezellig, warme en vrolijke persoonlijkheid uit. Het staat ook mooi bij warme huidtinten.

(Semi)Transparante monturen

Wil jij een bril die niet té aanwezig is, toch alles behalve saai is, en matcht bij elke outfit? Dan is een (semi)transparant montuur een hele goeie keuze voor jou. In 2018 raakten dit soort brillen steeds meer in, en niet voor niets. Dus wil jij er bescheiden, stijlvol en elegant bijlopen? Check dan eens transparante brillen!

Comfortabel & licht

Iedereen is er dol op! Comfortabele en vederlichte brillen. Fijne, stijlvolle, minimalistische monturen die vooral geweldig comfortabel zitten. Deze brillen zijn echt geliefd bij brillenfans. Wij hebben diverse brillencollecties waar dit in terug te vinden is. En ook hier, is zeker rond weer de favoriet.

 

 

” Metalen brillen zijn in! “

Diverse brillenmerken zorgen ervoor dat het materiaal metaal helemaal terug van weggeweest is. Metaal (eventueel) in combinatie met acetaat en/of titanium zorgt voor een hippe bril waar je mee gezien mag worden.

Geef jezelf een geweldige vintage look met een montuur van metaal. Dit soort brillen hebben voornamelijk iets dunnere monturen, wat een mooi, verfijnd uiterlijk oplevert.

De allereerste brilmonturen waren van metaal

De glazen om beter mee te kunnen zien werden rond het jaar 1400 met een metalen beugel verbonden. Voor de fabricage van de eerste brilmonturen werden allerlei soorten metalen gebruikt. Tegenwoordig letten we erop dat de materialen sterk zijn, geen irritatie op de huid geven en goed te verwerken zijn.

Eigenlijk kunnen we zeggen dat de metalen bril de correctie bril van oudsher was. Twee brilglazen in een metalen omranding. Metaal is voor sommige brilontwerpers een pure kunstvorm. En dat vooral door de geraffineerde retro stijl.

Metalen monturen zijn er in vele vormen en kleuren en zijn comfortabel om te dragen

In veel metalen brillen wordt het metaal met kunststof gecombineerd. Dit om de gewenste sterkte te bereiken, of om de bril een speels element te geven. Metaal krijgt in dit geval de hoofdrol in het brilmontuur, of de de poten van een bril. Metalen brillen hebben veelal neussteuntjes, waardoor de bril minder nauw aansluit, en het dus zorgt voor een goeie ventilatie. Wat ook weer bijdraagt aan het draagcomfort.

Oftewel, wil je een look die helemaal up-to-date is, dan is een metalen bril perfect! In 2019 is het een opkomende trend. En niet voor niets.

Heren monturen

Scroll Up

Uw bericht is succesvol verstuurd.

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.